S-a lansat cel mai performant Hardtail electric din gama Orbea - URRUN

S-a lansat cel mai performant Hardtail electric din gama Orbea - URRUN

De astazi avem platforma Rise si in varianta Hardtail.

 

Bine ai venit, #OrbeaUrrun, noua noastra membra din gama e-MTB!

 

Urrun se traduce prin “Departe“ din limba basca. Simbolizeaza noile orizonturi pe care le exploreaza, dar si calatoria noastra catre obiectivul dezvoltarii acestei biciclete si rezultatul atins.

 

Noua Urrun este echipata cu motorizarea Shimano EP8 RS (Rider Synergy), aceeasi solutie de pe mult apreciata si premiata Orbea Rise. O experienta noua, ce imbunatateste placerea de a pedala printr-o asistare la fel de fina si naturala ca si senzatiile propriului corp. Acest motor silentios, eficient si reactive, combinate cu o furca de 120mm si componente specifice trailului, o pregatesc pe Urrun pentru orice aventura pe care ti-o planifici.

 

Caracteristici:

 

·         RS Concept - Rider Synergy

Continuam implementarea conceptului RS - Rider Synergy – lansat odata cu Rise M si oferim solutia celor care considerau eMTBul o solutie greoaie si dificil de manevrat. Senzatii de bicicleta de trail traditionala, greutate usoara, manevrabilitate, naturalete in suportul motorului.

Putere mai mica + greutate redusa = autonomie mai mare => mai multe ore pe munte

 

·         Cadrul Hardtail din aluminiu (H)

Un cadru hardtail cu o finisare superba, integrare completa a cablurilor in interiorul cadrului (ICR), tuburi subtiri si suduri polisate cu atentie, replicand estetica unui cadru monococ din carbon, dar si crescand rezistenta la torsiune pe zonele critice cu expunere mare. Compatibilitatea cu Shimano Di2, SRAM AXS, cric, portbagaj, scaun de copil (doar pe spate) o transforma intr-o bicicleta versatila, potrivita pentru orice tip de utilizator

 

·         Motorul Shimano EP8 RS

Shimano EP8 RS de 60Nm, cu putere de 250W si greutate de 2.6kg, pastreaza tot hardwareul de pe EP8ul original (85Nm), insa softul este rezultatul colaborarii exclusive dintre Shimano si Orbea. Acesta ofera o senzatie mult mai naturala a pedalarii, iar suportul vine progresiv pe masura cresterii puterii exercitate in pedale, cu ajutorul a 3 trepte, Eco – Trail – Boost, dar si Walk Assist. Puterea maxima se atinge intre 75-95rpm, acolo unde riderii experimentati produc Watti relevanti

 

·         Bateria Orbea 540Wh

Urrun vine cu aceeasi baterie ca si Rise H, cu o greutate de doar 2.7kg si 540Wh, mai grea cu doar 0.5kg si mai puternica cu 180Wh fata de cea de pe modelul Rise M. Bateria este compusa din celule 21700, bateria cu cea mai densa energie de pe piata de bike. Dupa 500 de incarcari isi pastreaza 80% din capacitate, mai mult cu 60% decat bateriile cu celule 18650. Ca si la varianta de carbon, exista un Range Extender optional de 252Wh, usor de montat in suportul de bidon si cuplabil rapid in mufa dispusa ergonomic, si care urca puterea totala la aproape 800Wh.

Bateria standard este incarcata cu 4A, iar Range Extenderul cu 2A

 

·         Autonomie

540Wh / mod Eco => 5.5 h cu diferenta +3500m

540Wh / mod Boost => 2.5 h cu diferenta +1600m

792Wh => pana la 8 h cu diferenta de +5000m

 

Leave a Reply