Orca regandeste gama de neoprene de triatlon

Orca regandeste gama de neoprene de triatlon

Orca – toata gama de neoprene de triatlon regandita.

 

Incepand cu 2022, toata gama de neoprene de triatlon de la Orca a fost regandita si redenumita.

Astfel, daca pana in 2021 conceptul de pozitionare se baza pe o clasificare intuitiva, in functie de nivelul de experienta si tehnica – Progressive Swimmer (inotatorul incepator, fara o tehnica buna, nesimtindu-se confortabil in apa) /  Natural Swimmer (inotatorul cu experienta, de multe ori cu trecut de performanta, tehnica eficienta, pastrand tot timpul o pozitie orizontala, corecta in apa) / Total Swimmer (inotatorul mediu, cu tehnica buna, dar nu perfecta, cu inadvertente mai ales la partea de pozitie a soldurilor si picioarelor), din 2022 este restructurat, pastrand, insa, in mare, aceleasi conditii de definire ale atletilor.

Si ca lucrurile sa fie cat mai clare cu aceasta schimbare care va marca toata gama de neoprene de triatlon ale unuia dintre cei mai mari producatori din domeniu, vom incerca descrierea succinta a fiecarei categorii, legand-o in paralel si cu categoriile/modelele de pana in 2022:

 

Old

2022

cathegory

model

 

cathegory

model

Progressive Swimmer

S7 / 3.8

Float

Athlex, Apex

Total Swimmer

Sonar / Predator

Flow

Athlex, Apex

Natural Swimmer

Equip / Alpha

Flex

Athlex, Apex

 

1.     Gama FLOAT (derivata din Progressive Swimmer) – Flotabilitate maxima

Float este ideala pentru cei care intra in lumea triatlonului sau a inotului. Aceasta solutie este ideala pentru inotatorii care nu se simt confortabili in apa si sunt in cautarea unui costum care sa ii ajute la corectarea tehnicii. Float ofera flotabilitate suplimentara pentru o pozitie stabila in apa, ceea ce implicit imbunatateste performanta. Chiar daca flexibilitatea este importanta, atunci cand tehnica nu este perfecta si strokeul nu este curat, elementul determinant care va prelua rolul imbunatatirii timpului devine flotabilitatea.

Familia FLOAT – umeri rosii - va fi formata din doua costume, un high-end cu caracteristici de top si un entry-level la un prêt avantajos:

1.       FLOAT Apex

·         Flexibilitate: 8/10

·         Flotabilitate: 10/10

·         Hidrodinamica: 10/10

2.       FLOAT Athlex

·         Flexibilitate: 6/10

·         Flotabilitate: 7/10

·         Hidrodinamica: 6/10   

 

2.     Gama FLOW (derivata din Total Swimmer) – Flexibilitate si flotabilitate

Inotatorul “Flow” are mici erori in tehnica bataii picioarelor pe care flotabilitatea ar putea sa le corecteze prin ridicarea picioarelor pentru o postura orizontala efectiva. De asemenea, daca nu au probleme in zona bustului, au nevoie de elasticitate in aceasta parte, pentru a nu le afecta strokeul. Aceasta este o solutie intermediara oferita de Orca, pozitionata intre gamele Flex si Float. O combinatie intre ambele, care ajuta la explozia performantelor: cu flexibilitate maxima in zona toracica, aceeasi incorporate in gama Flex, si flotabilitate maxima in zona inferioara, specifica gamei Float. Acesti inotatori au nevoie de flotabilitate si flexibilitate in acelasi timp, astfel incat fiecare element actioneaza in zone specifice, acolo unde este necesar, conform nivelului lor de experienta.

Familia FLOW – umeri argintii - va fi formata din doua costume, un high-end cu caracteristici de top  si un entry-level la un prêt avantajos:

1.       FLOW Apex

·         Flexibilitate: 10/10

·         Flotabilitate: 9/10

·         Hidrodinamica: 10/10

2.       FLOW Athlex

·         Flexibilitate: 7/10

·         Flotabilitate: 8/10

·         Hidrodinamica: 7/10  

 

3.     Gama FLEX (derivata din Natural Swimmer) – Flexibilitate maxima

Gama Flex a fost special creata pentru inotatorii fara deficiente tehnice, care-si pot pastra pozitia corecta in apa: orizontala si ridicata. Acesti atleti au nevoie de flexibilitate suplimentara, astfel incat tehnica lor de picioare sa nu fie afectata de alti factori. Nivelul scazut de flotabilitate folosit in aceasta gama este conceput pentru a nu influenta negativ pozitia acestor sportivi, deoarece detin o tehnica impecabila in apa. Prin folosirea materialelor potrivite, triatlonistul percepe senzatia de libertate in apa, beneficiind in acelasi timp si de reglarea termica necesara si o usoara flotabilitate, pentru ca inotul sa fie si mai confortabil.

Familia FLEX – umeri albastri - va fi formata din doua costume, un high-end cu caracteristici de top  si un entry-level la un prêt avantajos:

1.       FLEX Apex

·         Flexibilitate: 10/10

·         Flotabilitate: 6/10

·         Hidrodinamica: 10/10

2.       FLEX Athlex

·         Flexibilitate: 7/10

·         Flotabilitate: 6/10

·         Hidrodinamica: 7/10

Leave a Reply