Lista de produse dupa marca Orbea

Orbea este una dintre cele mai vechi si prestigioase marci de biciclete din lume, avand la activ titluri Olimpice, Mondiale si de Grand Toururi.

Orbea este una dintre cele mai vechi si prestigioase marci de biciclete din lume. Fondata in 1840 de fratii Manuel, Mateo si Casimiro Orbea in Eibar, Tara Bascilor, proaspata firma avea sa produca arme de foc - orasul de 30.000 locuitori avand o lunga traditie in productia de arme, de altfel fiind recunoscut ca "orasul armelor". 

In 1930 Orbea face mutarea la productia de biciclete, istoria ei fiind extrem de bogata ca marca de biciclete premium: in 1934 Mariano Carnado pune bazele primei echipe de strada, iar in 1936 acelasi Carnado avea sa castige Tour de France

Framantarile economico-politice de dupa al Doilea Razboi Mondial au marcat puternic Spania si, implicit, Orbea. Cu toate astea, compania devine Cooperativa in 1969, o forma de organizare administrativa care s-a pastrat pana astazi. 

Activitatea sportiva nu a incetat, iar unii dintre cei mai buni ciclisti ai anilor 1980, Jokin Mujika si Ruiz Cabestany, erau parte din echipa Orbea. In 1985 fondeaza si una dintre primele echipe feminine din circuit. 

Putin mai tarziu, la inceputul anilor 2000, medaliile aduse de atleti de top pe biciclete Orbea au inceput sa se adune. In 2008 Julien Absalon castiga titlul olimpic la MTB (Olimpiada Beijing), iar Jean Christophe Peruad il secondeaza cu argintul.

Catherine Pendrel aduce titlul mondial pe Orbea Alma si Oiz.

Actualmente Orbea isi are sediul in Mallabia, Tara Bascilor - Spania, unde se produc peste 300.000 biciclete anual, majoritatea vopsite si asamblate in propria fabrica din Mallabia.   

Sunt 92 produse.


Se afiseaza 1-92 din 92 produs(e)